top of page

Erfaringer fra Veje til Vildnis

Stengærde naturpleje 2020

Stengærdet er i foråret blevet plejet ved at selvsåede træer og buske er revet op eller klippet ned og der er gjort plads til at en slåmaskine kunne passere frit. Dette for at bevare diget intakt samt at gøre stien tilgængelig. Vores erfaring er at det skal være en årlig tilbagevendende begivenhed. Vi vil invitere på FB når vi går i gang, så flere kan være med. Stien langs stengærdet er slået med maskine 2 gange i år, med opsamling af biomasse, som er placeret forenden af stengærdet. Det giver liv og skjul til mindre dyr og fjerner næringen fra stengærdet.


Græs og brændenælder på stien har groet lystigt i år, og vi har fået et par henvendelser om at stien var for svær tilgængelig. Vi har så været ude med leen, slået og fjernet det afslåede på særligt tilvoksede passager.


Langs stien, også ved stengærdet, er der i år sat små skilte op fra Vilde bier i Danmark. Langs stengærdet er der to skilte, et om humlebier og et om enlige bier. Træerne langs stengærdet er en god blanding af hjemmehørende buske og træer, som blomstrer fra tidlig forår (fx pil) til sen efterår (fx brombær). Der er også gamle egetræer, som siges at være tilknyttet over 800 arter. Så der er god biodiversitet i gærdet, som er værd at udforske og bevare.


14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page