Naturpleje på engen

Oprindeligt ville vi gerne kunne have slået halvdelen af engen i slut maj, men forpagter havde valgt et EU-tilskud der kræver at man kun må slå arealet før 1/5 og efter 1/10. Dette var vi ikke blevet orienterede om, og eftersom engarealet ikke kunne tages ud af forpagtningen, var vi nødsaget til at lade engarealet stå uslået. Vi har dog aftalt at stien slås for at sikre nem tilgængelighed og at engen slås til oktober. Derfor vil besøgende møde en uslået eng med masser af brændenælder og tidsler.

Der er i løbet af sommeren kommet flg. arter til syne på engen:

Blomstrende planter: valmue, tidsel, margurit, kattehale, musevikke, vild kørvel, storkenæb, ranunkel, salomons lysestage og flere kommer måske til.

Dyr: frøer, snog, kålsommerfugl, admiralsommerfugl, græshopper (så ikke art), tyklåret solbille (rødlistet), solbille, vandnymfe,

Der vil blive tilføjet flere arter til undervejs som dette opslag bliver synkroniseret med iNaturalist, og når der kommer flere arter til førind vinterens indtræden.

Engen bliver slået til oktober, så kan vi for alvor starte naturplejen og forhåbentlig give mere plads til de næringsfattige blomster ved at fjerne biomassen (det afslåede). Det glæder vi os til :).

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

PROJEKTET ER STØTTET AF: 

Aage V. Jensens Fond logo.JPG
Sol og Strand logo sort hvid.jpg

KONTAKT 

Projektvejleder Mie Bonde

Tlf.: 61665256

Mail: vejetilvildnis@gmail.com