top of page

Erfaringer fra Veje til Vildnis

Søen i 2020 - status

Vi har ikke gjort noget ved søen i 2020. Tagrør har fået lov at gro og søens bund har fået ro til at sætte sig. Det har gjort at vandet er blevet klarere og vi håber på at Egebjerg Skole vil fange spændende dyr i søen i løbet af foråret. Billedet er fra åbningsdagen, hvor Vild Med Vilje havde workshop ved søen, hvor der blandt andet blev fundet helt små frøer.


Der er lagt undersøgelsesglas og net ud ved søen. I 2021 får vi et skur, hvor remedier som kikkerter, leer, undersøgelsesglas og net kan ligge tørt og nemt tilgængeligt.

Søen og mosen er et perfekt område for frøer, idet der er sø, vådområde bag søen og eng med græs og insekter, som frøerne kan leve af når de går på land. Vi har i 2020 set flere frøer. Det har været svært at fange dem, så vi ved ikke om det har været spids- eller butsnudede, eller måske begge arter. Kommunens udsendte biologer har registreret 10-12 spidssnudede frøer ved søen for et par år tilbage, så vi forventer at de stadig holder til der. Her et link hvor det er meget tydeligt at se forskel på spids- og butsnudet frøer: Vestrehus.dk

Det er svært at nå at tage et billede. I år håber vi på mere succes med det, som vi vil dele på Facebook og herinde.


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page