top of page

Erfaringer fra Veje til Vildnis

Kirsebærlund i 2020 - status

Opdateret: 14. feb. 2021

Kirsebærlunden har været fyldt med slåen mellem skel og kirsebær. Disse er fjernet, men som det ses på billedet vil de gerne frem igen. Slåen er en skøn hjemmehørende busk som er god for bierne. Men den har lange pigge, er ganske hæslige at 'slå' sig på og spreder sig lystigt. Den skyggede for det fine gamle jorddige og for kirsebærerne, hvorfor vi valgte at fjerne dem. Der er flere slåen andre steder i skel langs stien.

Det gamle jorddige som nu er fritlagt byder på fantastiske gamle stynede popler, som er et paradis for insekter. Det er et jorddige der måske er 100 år gammelt, i hvert fald vidner de hule poppeltræer om, at de er stynet over mange år. At styne et træ kan give liv til mange insekter mange år frem. Det er noget du selv kan bevidne når du træder stien Veje til Vildnis på denne strækning.

I 2020 kom der et skilt om bier og bestøvning op i kirsebærlunden, og i 2021 planlægger vi med endnu et skilt om de spændende popler samt en overdækket siddeplads hvor man i ly og læ kan sidde og nyde udsigten.

Vi vil fortsætte med at holde slåen nede med en slåmaskine og et par le-slåninger gennem sommeren.

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page