top of page

Erfaringer fra Veje til Vildnis

Eng

Opdateret: 9. feb. 2021

Området var registreret online som en eng. Da naturteamet fra Odsherreds Kommune kom til at besigtige området, konstaterede han at området ikke kan betegnes som en eng. Den er derfor udtaget som en del af §3 område, men lodsejer fastholder at det skal forblive udtaget af driften og vi ser hvordan vi kan forvandle stedet til levested for flere forskellige arter. Vi lægger ud med at slå halvdelen til foråret, den anden halvdel til efteråret. Dette for ikke at fjerne levegrundlaget for fx græshopper og sommerfugle ved at fjerne alt biomasse på en gang. Vi opsamler det vi slår, og lagre det et sted, hvor det kan være til gavn for andre dyr, som fx sno.

Det bliver spændende at følge med i hvad vi godt vi kan gøre og hvor mange arter vi finde på dette stykke. I 2019 var der ganske få arter ud over græs, nælde og tidsel. Men de er nu også til gavn for sommerfugle og bier.

Særligt tidsler vil vi gerne af med på dette stykke. Hvis frø fra tidsler kommer ud på marken, kan landmanden ende med at behøve stærkere bekæmpelsesmidler end ellers. Så hvis du ser en tidsel, så tag gerne fat om roden eller blomsten inden den går i frø. Har du lyst til at bidrage yderligere så se hvordan under DELTAG.


18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page